طرز تهیه کیک اسفنجی

طرز تهیه کیک اسفنجی
طرز تهیه کیک اسفنجی در تنور گازی مبتکر

مقدار مواد ذکر شده در این دستور تهیه برای یک قالب با قطر 25سانتیمتر گفته شده و اگر قالب شما کمتر از 25 سانتیمتر است تعدا تخم مرغ را 6 عدد انتخاب کنید و با این مواد اولیه 2 تا 3 کیلو کیک بدست می آورید.

تخم مرغ 8 عدد
آرد 2 پیمانه
شکر 2 پیمانه
بکینگ پودر  2 قاشق چایخوری
وانیل 1 قاشق چایخوری

دستور پخت کیک اسفنجی مخصوص تولد:

قبل از شروع کار ابتدا تنور را در حرارت متوسط قرار دهید تا آماده پختن کیک شود.

مرحله اول

ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا می کنیم و در 2 ظرف جدا گانه می ریزیم و بعد از جدا کردن زرده و سفیده شروع به هم زدن سفیده آن می کنیم.بعد از چند دقیقه یک پیمانه شکر را اضافه کرده و با هم زن برقی می زنیم، این کار حدود 10 الی 15 دقیقه طول می کشد و باید تا جایی هم بزنید که سفیده سفت شود و از ظرف نریزد.سپس آن را درون یخچال قرار دهید تا آب نیندازد.

مرحله دوم

در این مرحله درون ظرفی که زرده های تخم مرغ در آن است وانیل می ریزیم و مقداری هم می زنیم و بعد از آن شکر باقیمانده را اضافه می کنیم و دوباره هم می زنیم تا کرمی رنگ شود و سپس یک لیوان آب داغ داغ را در چندین مرحله به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم.این کار باید با سرعت انجام شود تا زرده ها سفت نشوند.

مرحله سوم

آرد و بکینگ پودر را مخلوط کنید و حداقل 2 بار آن را الک کنید تا ذرات آرد از هم جدا شوند و در هنگام پخت به خوبی پف کند.بعد از الک کردن آن آرد را کم کم به ظرفی که زرده ها در آن هستند اضافه میکنیم و با لیسک به طور مرتب هم میزنیم.

مرحله چهارم

وقتی آرد به خوبی مخلوط شد سفیده را که در یخچال گذاشته ایم را خارج می کنیم و کم کم با مواد دیگر مخلوط میکنیم تا مواد به شکل تصویر زیر در بیاید.در این مرحله کار تهیه مواد کیک تمام می شود.

مرحله پنجم

در این مرحله کف قالب را کاغذ روغنی قرار می دهیم اگر کاغذ روغنی نداشتید می توانید کف قالب و دیواره های آن را با روغن چرب کنید و سپس مقداری آرد(خیلی کم) روی آن بریزید تا کیک به قالب نچسبد.سپس مواد کیک را درون بریزید و سطح آن را صاف کنید و در آخر قالب کیک را چند بار بر روی سطح سفت بکوبید تا هوای موجود در کیک خارج شود.سپس قالب را در دمای متوسط به مدت  40 دقیقه درون فر قرار می دهیم.

نکات پایانی درست کردن کیک اسفنجی :

  1.  شما بعد از گذشت 30 دقیقه از پخت کیک می توانید درب تنور را بازکنید و با یک خلال دندان پختن کیک را تست کنید و اگر مواد کیک به خلال دندان چسبیده بود 10 دقیقه دیگر نیز در فر قرار دهید.
  2. حتما باید 1/3 فضای قالب خالی باشد تا بتواند به خوبی پف کند.
  3. بعد از پخت کیک تنور را خاموش کنید و کیک را نیم ساعت درون تنور بگذارید تا قالب سرد شود و کیک به راحتی جدا شود.
ارسال نظر