Loading...

طرز تهیه نان

طرز تهیه نان
آموزش پخت نان در خانه با تنور گازی مبتکر

مواد لازم برای تهیه ۵ قرص نان:

آرد گندم:           یک کیلوگرم 
پودر مایه خمیر    یک قاشق غذاخوری
نمک                یک قاشق غذاخوری
شکر                نیم قاشق غذاخوری
سبوس گندم     نصف لیوان
کنجد پوست کنده  و پودر شنبلیله: به میزان دلخواه

سعی کنید حتما آرد را از نانوایی های نان بربری تهیه کنید یا لااقل آرد نان مخصوص نان فانتزی نباشد.

مراحل پخت نان

الف: آماده سازی مایه خمیر

ابتدا پودر مایه خمیر و شکر را در نصف لیوان آب ولرم حل می کنیم و درب لیوان را با یک مشما پوشانده آنرا در جای گرمی قرار می دهیم. یک ربع بعد مایه خمیر پف کرده و از لیوان سرریز می شود که نشانه آماده شدن آن برای استفاده است.

ب: آماده سازی خمیر

آرد، نمک، مایه خمیر پف کرده را با ۲ لیوان آب ولرم داخل ظرف بزرگی با هم مخلوط می کنیم تا خمیر یکدست و یکنواختی بدست آید. دقت کنید که خمیر باید تا حد امکان سفت باشد. سپس درب ظرف را با یک مشما می پوشانیم و آنرا برای مدت ۲ ساعت در مکان گرمی قرار می دهیم. برای گرم نگه داشتن خمیر بهتر است روی ظرف را با یک پتوی چند لایه بپوشانید.

ج: آماده سازی مایع روی خمیر

کاربرد این مایع خوشرنگ کردن سطح نان و همچنین حفظ رطوبت و نرمی نان است. نصف لیوان آب را داخل یک ظرف روی شعله ملایم گرم می کنیم و چند قاشق آرد را کم کم به آن اضافه کرده و هم می زنیم. این عمل را تا ادامه می دهیم تا مایع کاملاً یکدست و نسبتاً غلیظی که شبیه فرنی یا حلیم است بدست آید.

د: پخت نان

دو ساعت پس از آماده سازی خمیر درب ظرف را بر می داریم. خمیر باید پف کرده و حجمش دوبرابر شده باشد.

دستانمان را خیس کرده (برای اینکه کمتر به خمیر بجسبد) و به مدت ۵ دقیقه خمیر را با مشت ورز می دهیم تا حباب های آن خارج شده و خمیری بدست آید که چسبندگی آن کاهش یافته است. خمیر را به ۵ قسمت مساوی تقسیم کرده و اصطلاحاً آنرا ۵ چانه می کنیم.

چانه ها به صورت خمیر گرد و یکدستی باید تهیه شوند. تنور را روشن می کنیم و ۵ دقیقه درب آنرا می بندیم تا گرم شود. دقت کنید که می بایست شعله مشعل پایین کم و شعله مشعل بالا زیاد باشد. چانه ها را با دست پهن می کنیم و تا جایی که امکان دارد آنرا نازک می کنیم.

قطر خمیر پهن شده باید تمام سطح تابه ی گرد و مشبک تنور را بپوشاند( حدود ۳۰ سانتیمتر باشد). مایع روی خمیر را که قبلا  آماده کرده ایم با قلم مو روی تمامی سطح خمیر می مالیم. سپس با چنگال تمام سطح خمیر را سوراخ سوراخ می کنیم تا حین پخت باد نکند. مقداری کنجد و پودر شنبلیله را روی سطح خمیر( که پس از مالیدن مایع چسبناک شده است) می پاشیم. الان خمیر آماده رفتن داخل تنور است.

آنرا روی تابه ی مشبک مخصوص نان تنور پهن کرده و درب تنور را می بندیم. متوسط زمان پخت با این تنور حدود ۶ دقیقه است. سرعت کار با این نوع تنور بسیار بالاست و در عین سهولت و سادگی می توان ۱۰ تا ۱۲ نان در ساعت تهیه کرد. در واقع سرعت عمل این تنور در مقایسه با فرگاز حدود ۸ برابر سریعتر است

0
نظرات
    ارسال نظر